Team LottoNL-Jumbo speelt geen rol in 3e etappe Arctic Race

De renners van Team LottoNL-Jumbo hebben tijdens de koninginnenrit van de Arctic Sea Race geen rol van betekenis kunnen spelen. Op de slotklim van de derde etappe gingen Sep Vanmarcke en Twan Castelijns voluit, maar kwamen niet verder dan een 23e en een 30e plaats. Gianni Moscon (Team Sky) won de etappe en greep de leiding in het klassement.

 

“De slotklim was te lastig voor de renners waarmee wij hier in Noorwegen zijn”, zei ploegleider Frans Maassen. “We hebben in het begin van de etappe geprobeerd om mee te zijn in de ontsnapping, maar dat lukte niet. Uiteindelijk controleerden Team Sky en Katusha de wedstrijd, waardoor het op de laatste beklimming aan kwam. Sep en Twan zijn voluit gegaan, maar kwamen tekort ten opzichten van de beste mannen. Dit resultaat hadden we wel enigszins verwacht.”

 

Moreno Hofland en Dennis van Winden spaarden zich aan het einde van de rit. “Dat deden ze met het oog op morgen”, gaf Maassen aan. “Dan verwacht ik dat het weer een massasprint wordt en dan krijgt Moreno nog een kans. Tom Van Asbroeck pakte vandaag overigens de bergtrui terug omdat de leider in dat klassement ziek afstapte. Het wordt alleen niet makkelijk om die bergtrui morgen te verdedigen, want er moet nog vrij veel geklommen worden.”


 

Related updates