Team LottoNL-Jumbo toont scherpte in tweede etappe Tour of Qatar

De tweede etappe van de Tour of Qatar is geëindigd in een massasprint. Het peloton was in de bochtige slotfase van de etappe rondom Doha weer bij elkaar gekomen, nadat het eerder in waaiers uiteen was gevallen. Mike Teunissen en Moreno Hofland maakten namens team LottoNL-Jumbo lange tijd deel uit van de voorste groep. Alexander Kristoff (Team Katusha) won de rit.

 

Net als in de eerste etappe van de Tour of Qatar, was de wind dinsdag een interessante factor. De rit van 135 kilometer rondom Doha eindigde echter met een vier plaatselijke rondes over het parcours van het WK 2016, waardoor het dit keer een stuk lastiger was om met een waaier vooruit te blijven. “Je zit een stuk gemakkelijker in de eerste groep”, zei ploegleider Jan Boven na afloop. “Zeker nadat we gisteren de slag misten, wilde we vandaag laten zien dat we goed genoeg zijn om in de voorste groep te zitten. We waren gefocust en zaten allemaal goed van voren toen we na 30 kilometer linksaf gingen. We wisten dat daar het belangrijkste punt lag en zaten vervolgens met Mike Teunissen en Moreno Hofland in de eerste groep. In de tweede waaier waren we met vier man vertegenwoordigd.”

 

“Gisteren zaten Moreno en ik net niet in de voorste waaier en vandaag net wel”, vertelde Mike Teunissen na de rit. “Het is jammer dat er nog vier waaiers zijn teruggekomen, maar het is goed voor ons moraal dat we daar zaten. Het verschil ten opzichten van gister is denk ik vooral een klein beetje geluk. 150 mannen weten waar je vooraan moet zitten, maar dat lukt simpelweg niet altijd.”

 

Evalueren

In de bochtige plaatselijke ronde was het echter lastig om vooruit te blijven. “De renners konden elkaar regelmatig zien rijden door de vele langzame bochten”, gaf Boven aan. “Toen alles weer bij elkaar kwam, hebben we een plan gemaakt voor de massasprint. Uiteindelijk kwamen we helaas iets te laat. Met nog 500 meter te gaan, ontstond er een valpartij waar wij achter zaten. Er was gelukkig niemand bij de valpartij betrokken, maar we moeten onze sprintvoorbereiding wel goed gaan evalueren.”

 

De derde etappe van de Tour of Qatar is een tijdrit van elf kilometer. Die race tegen de klok wordt zonder tijdritmateriaal gereden. “Dat is de regel in deze wedstrijd en dus proberen wij op een andere manier met het materiaal bezig te zijn. We hebben onze wielen en banden aangepast en op dat vlak gedaan wat we konden. Met name met Jos van Emden gaan we proberen een goed resultaat te behalen.”

Related updates