Team LottoNL-Jumbo vecht, maar mist kopgroep in 5e rit Volta Catalunya

Het is de renners van Team LottoNL-Jumbo niet gelukt om in de kopgroep te komen tijdens de vijfde rit van de Volta Ciclista a Catalunya. Tijdens de eerste 115 kilometer van de rit van vrijdag werd er onafgebroken aangevallen. Uiteindelijk ontsnapten 8 renners, waaronder ritwinnaar Wout Poels (Team Sky).

 

“Iedereen wilde vandaag graag mee zitten”, zei ploegleider Frans Maassen na de vijfde etappe in Catalonië. “Wij hebben er alles aan gedaan om ook mee te zijn, maar dat is niet gelukt. Dat is heel vervelend voor de mannen.” Tot het moment dat de uiteindelijke kopgroep wegreed, was de gemiddelde snelheid van het peloton bijna 48 kilometer per uur. De etappe eindigde uiteindelijk ook een kwartier eerder dan het snelste tijdschema.

 

“Bert-Jan Lindeman leek de grootste kans te hebben om in de kopgroep te komen”, vervolgde Maassen. “Hij leek weg te blijven met een groepje, maar toen heeft Team Sky het weer dichtgereden. Op dat moment heeft Poels meteen aangevallen en waren ze vertrokken. Ik kan niet zeggen dat onze renners er niet voor hebben geknokt, maar het is niet gelukt.”

 

Geschaafd

Martijn Keizer en Steven Kruijswijk kwamen ook nog eens ten val. “Met Martijn valt het mee, maar Steven is geschaafd”, gaf Maassen aan. “Hij was net aan het eten toen er voor hem plotseling geremd werd. Hij is vol over die valpartij heen gevallen. Het was voor ons dus geen leuke dag, al was de koers wel mooi om te zien. Morgen krijgen we bovendien een nieuwe kans als er een min of meer vergelijkbare rit op het programma staat.”

Related updates