Team LottoNL-Jumbo verlengt contract De Vries met 1 jaar

Team LottoNL-Jumbo heeft het contract met Douwe de Vries verlengd met 1 jaar. De 33-jarige schaatser rijdt sinds 2014 voor de formatie van coach Jac Orie en werd dit jaar nog wereldkampioen ploegachtervolging.

 

De Vries eindigde dit seizoen als 2e op het NK allround en kroonde zich een maand later in Kolomna samen met Jan Blokhuijsen en Arjan Stroetinga tot wereldkampioen ploegenachtervolging. Daarnaast veroverde hij bij de NK afstanden knap het brons op de 5 kilometer.

 

,,Ik heb de laatste 2 seizoenen veel geleerd van Jac Orie en zijn wetenschappelijke manier van sport benaderen. En dat wil ik graag voorzetten’’, reageert De Vries. ,,Na de Olympisch Spelen van Sochi had ik eerlijk gezegd niet het idee dat ik nog 4 jaar zou doorgaan, maar bij Team LottoNL-Jumbo heb ik juist de 2 beste seizoenen uit mijn loopbaan gehad. Daarom ga ik ook met volle overtuiging verder.’'

 

Coach Jac Orie is verheugd dat hij ook komend seizoen kan rekenen op De Vries: ,,Douwe is een vaste waarde in onze allroundploeg. Een jongen met heel veel ervaring en een professionele instelling’’, zegt hij. ,,We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Douwe ook komend jaar weer kan meedoen bij de titeltoernooien en daarnaast verwacht ik dat enkele jonge jongens kunnen profiteren van zijn ervaring.’'

 

Eerder legde Team LottoNL-Jumbo al Sven Kramer, Kjeld Nuis en Gerben Jorritsma vast tot en met de Olympische Spelen van 2018. Ook talent Sanneke de Neeling beschikt over een doorlopend contract.

 

Related updates