Team LottoNL-Jumbo wil scoren in Ronde van Zwitserland

Robert Gesink en Laurens ten Dam gaan tijdens de Ronde van Zwitserland voor goede resultaten. De kopmannen van Team LottoNL-Jumbo hebben zich in Amerika voorbereid op de Tour de France en willen daar in Zwitserland al de vruchten van plukken.

Robert Gesink en Laurens ten Dam gaan tijdens de Ronde van Zwitserland voor goede resultaten. De kopmannen van Team LottoNL-Jumbo hebben zich in Amerika voorbereid op de Tour de France en willen daar in Zwitserland al de vruchten van plukken.

“We verwachten veel van Robert en Laurens”, laat ploegleider Jan Boven weten over de ambities in de Ronde van Zwitserland. “Robert heeft in het verleden al laten zien dat hij de wedstrijd goed aankan. Ze hebben beiden een goede voorbereiding gehad. Ze gaan alleen nog wat wedstrijdscherpte nodig hebben. Wat dat aangaat is een eerste wedstrijd na een trainingsstage altijd spannend. Je weet nooit precies hoe je lichaam reageert na zo’n hoogtestage. We hebben specifiek getraind naar de Tour de France, maar wel op zo’n manier dat ze in Zwitserland al goed moeten zijn.”

Fris
Robert Gesink is niet bang voor de reactie van zijn lichaam op de hoogtestage in de Verenigde Staten. “Het is niet de eerste keer dat ik op hoogtestage ben geweest en ik weet wat ik moet doen”, geeft hij aan. “Normaal gesproken verteer ik zo’n trainingskamp altijd goed.” 

Gesink heeft na een voorjaar met veel pech de weg omhoog weer gevonden in de Ronde van Romandië en de Tour of California. “Het was een rare start van het seizoen”, vindt hij. “Daarna zat ik meteen op een hoog niveau. Daar ben ik blij mee. Ik heb de grote doelen in het voorjaar moeten laten schieten, maar misschien pakt dat nu juist wel goed uit. Ik ben nog redelijk fris, vooral in mijn hoofd. Ik heb in Amerika weer een stap gezet en ga naar Zwitserland met klassementsambities. Ik mik op een top-10 klassering en elke plaats die ik hoger eindig, is mooi meegenomen.”

Test
Dat klassement is voor Laurens ten Dam minder belangrijk. “Ik wil vooral een paar goede bergritten rijden”, zegt hij. “Die etappes zijn belangrijk om te bevestigen dat ik een goed trainingskamp heb gehad in Amerika. Ik heb daar een prima gevoel aan over gehouden. Zwitserland is voor mij een belangrijke test.” 

De Ronde van Zwitserland is ook voor Tom Van Asbroeck en Sep Vanmarcke een test. “Het is een belangrijke etappekoers”, oordeelt Boven. “Het is een WorldTour-wedstrijd waarin we punten moeten pakken. Voor Tom is het een volgende stap in zijn ontwikkeling, want de Ronde van Zwitserland is een zware wedstrijd. Sep is voor het eerst op hoogtestage geweest en het is interessant om te zien hoe hij daarop reageert.”

Team line-up:
Robert Gesink, Laurens ten Dam, Tom Van Asbroeck, Sep Vanmarcke, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen en Paul Martens.

Ploegleiding:
Jan Boven en Nico Verhoeven.

Related updates