Team LottoNL-Jumbo zevende in ploegentijdrit Catalonië

Team LottoNL-Jumbo is zevende geworden tijdens de tweede etappe van de Volta a Catalunya. In de ploegentijdrit van 41,3 kilometer rondom het meer van Banyoles, stopte de klok op 50’43”. De Nederlandse ploeg gaf 1’48’ toe op Movistar, de winnende ploeg.


“Het was een goede tijdrit en het is niet slecht dat we op WorldTour-niveau zevende worden’, aldus tijdrijder Victor Campenaerts. “Robert Gesink en ik waren aangewezen om de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat is goed gelukt, vooral in het technische eerste gedeelte bleven we goed draaien en zorgden we ervoor dat er geen gaten ontstonden.”


“Je kunt altijd sneller, maar we er blij mee zijn dat we met deze ploeg zevende worden. Je ziet dat ploegen zoals Movistar en BMC met selecties starten die beter op elkaar ingespeeld zijn.”


De Haan


Ook ploegleider Sierk-Jan de Haan zag een technisch goede tijdrit. “We hadden het eerste gedeelte goed verkend en daar hebben we weinig tijd verloren. In het technische gedeelte met de haarspeldbochten bleven we goed bij elkaar. Ik heb geen enkel gat zien vallen tussen de renners en dat betekent dat de samenwerking goed was. De renners hebben naar behoren gepresteerd en tijdens de tijdrit goed aan elkaar gedacht.”


Morgen moet er geklommen worden. “Dan begint het echt. We hebben met George Bennett, Robert Gesink en Steven Kruijswijk drie kopmannen die bergop mee moeten doen. Daarnaast is de ploeg zo geselecteerd dat we de drie mannen bergop zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.”

Related updates