Team LottoNL-Jumbo zo relaxed mogelijk door langste Giro-rit

De twaalfde rit in de Giro was een typische sprintersrit. Voor de renners van Team LottoNL-Jumbo was het een koersverloop waarbij er relatief rustig kon worden gekoerst. De massasprint in de straten van Reggio Emilia werd gewonnen door Fernando Gaviria. De renners van Team LottoNL-Jumbo finishten in het peloton.


“Het is mooi weer en het was een mooie omgeving”, aldus Bram Tankink over de langste rit van de Giro. De renners moesten na de start in Forli 229 kilometer afleggen en reden via een grote lus naar Reggio Emilia. “Vooral die berglus was erg mooi. We hadden ook rechtdoor kunnen rijden, maar dit was ook wel mooi om te zien.” Bram Tankink zat vijf uur en achttien minuten op de fiets. “Je weet dat deze dagen er tussen zitten. Het is vooral belangrijk om te blijven trappen. Daarnaast ben je bezig met eten, drinken en een beetje bijpraten. Ik heb vandaag alle Nederlanders wel even gesproken.”


Resetten


“Je moet op deze dagen attent rijden, maar wel zo relaxed mogelijk”, zegt ploegleider Addy Engels over de rit van vandaag en morgen. “Dit zijn ritten om stress weg te halen en de boel te resetten. Zo kunnen we onszelf klaar maken voor de laatste week.”


Toch is het voor de ploeg noodzakelijk om in de laatste kilometers attent te zijn. “Het is de hele dag zo lang mogelijk relaxed blijven en elkaar in de finale op zoeken om safe te zitten in de sprint. De sprints zijn gelukkig minder nerveus dan in de eerste week waar er nog 80 man van voren wil zitten. Nu zijn dat er nog maar twintig.”


Related updates