Team LottoNL-Jumbo zonder resultaat in Binche-Chimay-Binche

De Belgische klassieker Binche-Chimay-Binche is geëindigd in een sprint. Op de kasseien in Binche was de Fransman Demare (FDJ) sneller dan Stybar (Etixx) en Roelandts (Lotto). De eerste renner van Team LottoNL-Jumbo was Mike Teunissen op een 17e plaats. Dat was niet het resultaat waarop de ploeg vooraf had ingezet. 

Mike Teunissen had een ander soort wedstrijd verwacht. “Het was vandaag een vreemde koers, normaal is het hier een harde koers, maar nu werd er vrij passief gereden. Het leek wel alsof het hele peloton er een rustige dag van wilde maken. Ik had zelf eigenlijk wel gehoopt op een zware koers.” Twee renners konden vroeg in de wedstrijd ontsnappen en daarachter werd lange tijd gecontroleerd gereden. “Wij probeerden met nog een aantal kleine ploegen het peloton op gang te trekken, maar het mocht niet baten.” 

Nadat de kopgroep werd ingelopen, probeerde een aantal renners te ontsnappen. “Maarten Wynants liet zien dat hij in vorm was door in de finale nog weg te rijden. Het peloton deed er alles aan om toch te kunnen sprinten.” Volgens Teunissen was dat geen probleem voor de ploeg. “In de sprint ging het in eerste instantie goed. Vanmarcke, Van Winden, Van Asbroeck en ik zaten goed bij elkaar. In de laatste kilometer ging het mis toen ik het wiel kwijtraakte. Vanmarcke en Van Winden konden Van Asbroeck nog goed afzetten, maar hij had niet meer genoeg over om mee te sprinten.” 

Teunissen zat een paar plekken achter Van Asbroeck. De Belg viel stil en Teunissen werd de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo die over de streep kwam. “Zelf bleef ik doorrijden en kwam ik uiteindelijk net in de top 20 over de streep. Niet een uitslag waar we voor gingen.”

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen was niet tevreden met de uitslag. “Het gaat in het wielrennen om het resultaat van je beste renner en dat was vandaag niet goed genoeg.” Het plan verliep volgens de ploegleider goed tot de laatste kilometer. “We gokten op een sprint met Van Asbroeck en het zag er goed uit. Het is balen dat het dan in de laatste kilometer alsnog misloopt.”

Het passieve koersverloop was volgens Maassen zeker geen nadeel. “Van Winden en Hofland waren niet helemaal fit en Sep Vanmarcke is onlangs vader geworden, voor ons was het goed dat het geen zware koers is geworden. Helaas moest Hofland de strijd staken met maagklachten en verloren wij hiermee een snelle man.”

Ondanks dat het einde van het seizoen in zicht is, zag Maassen een gemotiveerde ploeg. “De mannen hadden er zin in en stonden op scherp. Helaas resulteerde dat niet in een goede uitslag, en dat is uiteindelijk wel waar we het voor doen.”

Related updates