Teleurstelling bij Van Asbroeck in Californië

De tweede etappe van de AMGEN Tour of California is uitgelopen op een teleurstelling voor Team LottoNL-Jumbo wielrenner Tom Van Asbroeck. De sprinter was zich aan het voorbereiden op een sprint, maar viel tien kilometer voor de finish. Cavendish (Etixx – Quick Step) won.

“Dit is natuurlijk een tegenvaller”, zei ploegleider Erik Dekker na de rit. “We kwamen weer niet aan sprinten toe. Dit keer omdat twee man van ons op de grond lagen. We gingen voor een sprint met Van Asbroeck. Als dat dan niet lukt, is dat erg jammer.” De jonge Belg is ontgoocheld door zijn valpartij. "Weer gevallen”, verzuchtte hij. “Ik moet mezelf nu bij elkaar rapen. Ik zat in het wiel bij Sep Vanmarcke. We zaten goed gepositioneerd, maar nog niet teveel van voren. Er kwam ineens een golf naar links. Toen kreeg ik een duw en ging over het achterwiel van m’n voorganger heen. Helaas viel Jos van Emden daardoor ook.”

Waaiers
De rit van Nevada City naar Lodi was er één met veel wind. Team LottoNL-Jumbo had gehoopt daarvan te kunnen profiteren door waaiers te forceren, maar de wind stond de hele etappe lang vol tegen. “We hadden gehoopt dat we eerder in de rit de boel op de kant konden gooien”, gaf Erik Dekker aan. “De wind stond alleen net verkeerd. Het goede nieuws van de dag is dat Robert Gesink zich goed voelt.”

Bergrit
Dat gegeven is belangrijk voor de derde etappe in Amerika. Dinsdag staat namelijk de eerste bergrit op het programma met een col van de buitencategorie op een kleine vijftig kilometer van de streep. “We moeten er in eerste instantie voor zorgen dat we Robert uit de problemen houden”, zei Dekker. “Als dat lukt, kunnen we eventueel iets doen op de aankomst.”

Related updates