Teleurstelling in West-Vlaanderen

Team LottoNL-Jumbo heeft in de laatste rit van de Driedaagse van West-Vlaanderen geen rol van betekenis gespeeld. De 183-kilometerlange rit werd gewonnen door Timothy Dupont (Verandas Willems). Sean De Bie (Lotto-Soudal) wint het eindklassement. Martijn Keizer besluit de koers als 11e in het klassement.

De ploeg van ploegleider Merijn Zeeman zat in het begin van de etappe naar Ichtegem mee in de juiste waaier. LottoNL-Jumbo was met maar liefst vijf renners in de kopgroep vertegenwoordigd. Met 45 renners begonnen ze aan de heuvelzone rondom de Kemmelberg.

“We zaten goed mee. De mannen hadden prima opgelet in de wind. Maar toen kwam er toch een grote groep terug”, begon Zeeman zijn verhaal. “We waren goed begonnen en met veel ambitie maar toen die groep terugkwam, lag er voor ons een keerpunt in de wedstrijd. We verloren toen ook Robert Wagner, die lek reed op de Kemmel en daar mogen geen auto’s volgen. Even later kwam Maarten Wynants ten val.”

Vlak voor de plaatselijke ronde miste Team LottoNL-Jumbo de scherpte om mee te zitten in de beslissende ontsnapping.

“Bij alle cruciale momenten zaten we mee”, vertelde Martijn Keizer over de koers. “Op de Kemmel, in de wind, op alle andere knelpunten richting de plaatselijke omloop werd het wat rustiger. Misschien dat toen de aandacht verslapte. Want even later reed een groep weg zonder ons. Dat konden we nog rechtzetten maar toen die zeven man sterke kopgroep wegreed, zat weer niemand mee. BMC reed ook niet meer voor Bohli. En op een gegeven moment zaten alleen Dylan en ik nog in de achtervolgende groep. Tja, dan kun je niets meer rechtzetten.”

Keizer baalde behoorlijk van de gemiste kans in West-Vlaanderen. “Ik baal als een stekker. Ik wil juist in dit soort rondjes laten zien dat ik kan winnen. De tijdrit ging goed. Ik werd tweede, gisteren wonnen we en vandaag verliezen we alles. Die 11e plaats zegt mij dus niet zoveel. Ik wilde vandaag voor de eindzege gaan.”

“De vechtlust zit er goed in bij deze jonge groep renners”, besloot ploegleider Zeeman. “Daar ben ik tevreden over. Maar we hadden hier veel meer uit kunnen halen. Gisteren lieten we niks liggen, vandaag alles.”

Related updates