Teunissen handhaaft zich in lastig rit California

LottoNL-Jumbo renner Mike Teunissen is als 13e geëindigd in de lastige tweede etappe van de Tour of California. De 148,5-kilometerlange rit werd gewonnen door Ben King (Cannondale Cycling Team). King klopte zijn vluchtmakker Evan Huffman (Rally Cycling) in Santa Clarita in een sprint à deux. De twee reden bijna de hele etappe voorop in een kopgroep van vier. King greep naast de zege ook de leiderstrui in het algemeen klassement.

 

De renners hadden er zin in en vanaf de start regende het demarrages in de 148,5-kilometerlange rit die begon met een berg van de eerste categorie. Het tempo bergop lag voor veel renners te hoog.

 

Zware rit
“Het was een echte zware rit vandaag”, vertelde ploegleider Frans Maassen na de rit. “Op de col van eerste categorie moest Dylan Groenewegen eraf met Van Winden en Robert Wagner. Ook Kristoff, Cavendish en 60 andere renners moesten lossen. Alexey Vermeulen reed op dat moment in een kopgroep van 22 renners. Na de top kwam alles renners weer bij elkaar en toen sprongen die vier renners weg.”

 

Het viertal sprokkelde ruim 7 minuten voorsprong bij elkaar maar toen kwamen Tinkov, Trek en BMC in actie. Toch konden deze drie ploegen niet verhinderen dat twee van de vier voor de dagzege konden sprinten. 

Teunissen

“In de finale moest het peloton nog over twee bergen van 2e categorie. Drie ploegen maakten jacht op de koplopers. Dat was teveel voor Dylan, Robert en Dennis. Mike Teunissen kon goed mee over de bergen en sprintte in de straten van Santa Clarita naar een 13e plaats.”

 

Op woensdag wacht het peloton in California wederom een zware rit met aankomst bergop. Een belangrijk dag voor het klassement aldus Frans Maassen.

 

Aankomst bergop
“Morgen is het een belangrijke dag voor het klassement. De finish ligt op een berg van 12 kilometer. Bennett is dan onze man. Het is nog even afwachten want hij heeft een tijd niet gekoerst wegens ziekte maar heeft wel in Colorado op hoogte getraind. We zullen hem als team goed aan de voet van de laatste berg afzetten.”

 

Related updates