Timo Roosen twee jaar langer bij Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft het contract van Timo Roosen verlengd. De Brabander blijft nog twee jaar verbonden aan de WorldTour-formatie en is verheugd dat hij het vertrouwen krijgt van het team en kan meebouwen aan het sprintproject richting 2018.

Roosen is blij dat hij bij de Nederlandse ploeg kan blijven. “Ik ben zeer content met de zekerheid en het vertrouwen van het team.” Timo Roosen rijdt sinds 2015 voor de formatie van LottoNL-Jumbo. De 23-jarige renner werd begin dit jaar vooral ingezet om Sep Vanmarcke bij te staan in de kasseienklassiekers. En tijdens de tour is Roosen een van de lead-out mannen voor sprinter Dylan Groenewegen. 

Roosen hoopt zich de komende jaren verder te ontwikkelen. “Ik wil mij verder ontwikkelen tot klassieke renner die ook goed over de kasseien kan rijden.” Dit jaar stond Roosen aan de start van de E3 Prijs, Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix, koersen waar hij Vanmarcke bijstond.

Nico Verhoeven

Technisch directeur Nico Verhoeven is blij dat de jonge renner Timo Roosen zijn contract met twee jaar heeft verlengd. “Timo heeft een heel goed voorseizoen achter de rug. Hij is een vaste waarde voor de voorjaarsklassiekers en heeft als leadout in de sprinttrein het voorbereidende werk geleverd voor maar liefst zes van de zeven overwinningen van sprinter Dylan Groenewegen.” 

Tour

In de tour rijdt Roosen voor Dylan Groenwegen. “Ondanks de val heb ik een goed gevoel overgehouden aan de eerste week in de tour. Hopelijk kunnen we komende week nog een keer sprinten met Dylan.” 

Volgens Verhoeven is het geen verrassing dat Timo erbij is in deze Tour. “De val in de eerste dag was natuurlijk nadelig, maar hij is de eerste week verder goed doorgekomen. Timo is een renner die past binnen onze visie met jonge talenten en hij is zeker nog volop in ontwikkeling. Hij heeft zich steeds verbeterd en we hebben het einde nog niet gezien. Ik verwacht een mooie toekomst voor hem in de Vlaamse klassiekers.”

Related updates