Dagboek Timo Roosen: Trainen, vallen, opstaan en winnen

Afgelopen maand reed hij in de kopgroep van de Amstel Gold Race en droeg hij zijn steentje bij aan de eerste overwinning van Team LottoNL-Jumbo in Yorkshire en startte hij de World Ports Classic.

Timo Roosen heeft steeds meer kilometers in het shirt van Team LottoNL-Jumbo achter zijn naam staan. Afgelopen maand reed hij in de kopgroep van de Amstel Gold Race en droeg hij zijn steentje bij aan de eerste overwinning van Team LottoNL-Jumbo in Yorkshire en startte hij de World Ports Classic. Lees er alles over in editie vijf van de Timo Roosen Update: Trainen, vallen, opstaan en winnen! 


“Ik heb in voorbereiding op de World Ports Classic heel veel trainingsuren gemaakt om weer een beetje ritme te krijgen. Na het rijden van de Tour de Yorkshire moest ik weer op gang komen. Wat was dat een mooie koers! Het parcours met al die heuvels vond ik op zich al geweldig, maar ik vond het ook tof om samen met Wiggins in een peloton te kunnen rijden. Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is de mensenmassa langs de kant. Nog nooit heb ik het zo druk meegemaakt bij een koers. Bij de Amstel Gold Race zat ik als Nederlander in de kopgroep, dan word je flink toegejuicht omdat ze je naam kennen. In Yorkshire stonden er meer mensen langs de kant. Ik had gelezen dat het er meer dan 1 miljoen waren. Ploeggenoten zeiden dat het viel te vergelijken met de Tour de France.
 
“De eerste etappe was niet de beste start die ik me had kunnen wensen, want ik ging meteen op mijn plaat. Nog best hard ook, want ik zag het niet aankomen. We kwamen na een steile afdaling uit in een gladde bocht. Ik zat goed voorin het peloton samen met Steven Kruijswijk, maar als er iemand achter je tegen het asfalt gaat en jou meeneemt in je val is er weinig meer tegen te doen. De renner kwam vol bij ons achterin gereden en toen knalde ik gelijk tegen de grond. Die jongen zag ik nog helemaal doorschuiven. Al met al een fikse valpartij dus. Ik heb veel last van mijn rug gehad, omdat nadat ik was opgekrabbeld er meteen nog iemand vol in mijn rug reed.
 
“Het hoogtepunt was natuurlijk de overwinning van Moreno. Vooral in het begin van de koers heb ik veel op kop gereden en in de finale ook nog even. Met de ploeg hebben we er hard voor gewerkt. De champagne stond al een tijdje klaar in de bus, die fles kon eindelijk open. Later was de sfeer echt prima en hebben we een vrolijke avond gehad. De dag erna was het weer gewoon koers, dus we hebben ons wel gedragen.

“Op de laatste dag werd ik met Wiggins gelost, maar echt gezellig was het niet. Ik probeerde er nog wat van te maken door gas te blijven geven, maar hij had er niet echt zin meer in. Ik deed het kopwerk en hij volgde gewoon. Hij was volgens mij al druk bezig met het trainen voor het verbeteren van het werelduurrecord, dus ik kan het me wel voorstellen hoor.
 
“Ik ga ook mijn debuut maken in een reclamespot voor een sponsor van het team. De opnames waren ergens in Utrecht en het was leuk om mee te maken. Of ik echt goed in beeld kom zie ik pas als het spotje op televisie komt. Tijdens de opnames zat ik op een Tacx ergens in de achtergrond, dus geen prominente rol voor mij. Het gaat niet mijn grote doorbraak zijn vermoed ik. Als mensen mij kunnen herkennen ben ik al tevreden. Ik hoef niet perse heel de dag met mijn kop op televisie, alhoewel dat met mijn beroep liever wel het geval is natuurlijk. Maar als ik dan de hele dag op televisie ben geweest heb ik ook iets gepresteerd. Acteren is niet iets dat ik nastreef.
 
“In aanloop naar de World Ports Classic ben ik op de Baraque Michel in de Ardennen voor mezelf gaan testen of ik progressie heb geboekt. Dat heb ik aan het begin van het seizoen ook gedaan en die resultaten heb ik met elkaar vergeleken. Ik heb vooral naar de wattages gekeken, die zijn interessant om in de gaten te houden. Ik had verwacht dat ik beter zou zijn, maar ik zat zelfs nog iets boven mijn verwachtingen. Dat gaf vertrouwen!"

*De sponsoren van Timo hebben dit dagboek vorige week al ontvangen in een exclusieve nieuwsbrief.

Related updates