Trio Team LottoNL-Jumbo klaar voor Olympische wegwedstrijd

Team LottoNL-Jumbo renners Steven Kruijswijk, George Bennett en Primoz Roglic vertegenwoordigen vandaag hun land tijdens de Olympische wegwedstrijd. Het trio is enthousiast over hun deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

 

"Ik heb er zin in”, zegt Steven Kruijswijk. “Het is een heel bijzonder evenement. Ik wil een rol van betekenis spelen en mij laten zien. Het is mijn ambitie om voor een medaille te gaan. We moeten nog even kijken hoe het met de ploeg aan gaan pakken. Bauke Mollema heeft ook laten zien dat hij goed in vorm is. Het parcours is door de vele beklimmingen nog wat lastiger dan de Classica San Sebastian. Ik heb er vertrouwen in dat ik er goed uit de voeten kan.”

 

Dorp

“Dit is een mooie, nieuwe ervaring”, vertelt Primoz Roglic. “Het is indrukwekkend om met alle atleten bij elkaar in één dorp te zijn. Ik spreek ook met andere sporters en probeer zo veel mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Vandaag is de wedstrijd gewoon een wedstrijd. Het is mijn doel om het maximale uit de mogelijkheden van de Sloveense ploeg te halen.”

 

“Geselecteerd worden voor de Olympische Spelen is heel bijzonder”, geeft George Bennett aan. “Wielrennen is in Nieuw-Zeeland niet zo groot, maar de Olympische Spelen zijn enorm. Het is een persoonlijk hoogtepunt om hier te starten en onderdeel uit te maken van mijn droom. Ik ben zeer gemotiveerd voor deze volgende stap in mijn carrière. Ik neem het op tegen de rest van de wereld.”

Related updates