Val Dylan Groenewegen vergooit kansen op hattrick in Noorwegen

Door een val van Dylan Groenewegen in de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Noorwergen heeft Team LottoNL-Jumbo geen rol van betekenis kunnen spelen in de massasprint. In de voorlaatste lokale ronde viel een renner voor Groenewegen en de brokkenpiloot nam de Nederlands kampioen mee in zijn val. Edvald Boasson Hagen won de sprint en daarmee ook het eindklassement. Amund Grondahl Jansen sprintte naar een achtste plek en was de daarmee de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo. 

"We wisten vooraf dat het een massasprint ging worden, met een lastige finale", zei ploegleider Nico Verhoeven. "Dan is het afwachten hoeveel renners er uiteindelijk mee kunnen. De val van Dylan werd veroorzaakt door een renner voor hem die in de hekken reed en Dylan kon hem niet meer kon ontwijken. Door die val ben je dan als team toch een beetje onthoofd.’’ De sprinter uit Abcoude was eerder de snelste in de tweede en de vierde rit. 

Groenewegen viel op zijn hand en arm. Over de fysieke gevolgen van de valpartij kon Verhoeven nog niks zeggen. "Het is onduidelijk hoe erg de kwetsuren zijn. Mocht Dylan er morgen nog last van hebben dan zullen we ernaar laten kijken in het ziekenhuis.''


Related updates