Val hindert Groenewegen in Tour of Britain

LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen is in de eerste etappe van de Tour of Britain ten val gekomen in de laatste bocht en maakte daardoor geen kans op een goede klassering. De 166-kilometerlange rit werd gewonnen door André Greipel (Lotto-Soudal). De Duitser is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Vanuit de start in Glasgow koos een vijftal het ruime sop op weg naar Castle Douglas. Tom Moses (JLT Condor), Pete Williams (One Pro Cycling), Johnny McEvoy (NFTO), Jasper Bovenhuis en Emiel Wastyn (An Post - Chain Recation) kregen maximaal vier minuten voorsprong van de sprintersploegen in het peloton. In de straten van Castle Douglas greep de LottoNL-Jumbo sprinttrein de kop van het peloton. Alles verliep perfect voor team LottoNL-Jumbo tot de laatste bocht op 200 meter van de eindstreep.

Verantwoordelijkheid
“Alles verliep perfect”, begon ploegleider Merijn Zeeman het verhaal. “We hadden alle kaarten op Dylan Groenewegen gezet want het was een etappe voor de sprinters. We namen in de finale onze verantwoordelijkheid maar in de laatste bocht ging het fout. Wouter Wippert gleed weg en nam in zijn val ook Dylan mee.”

Naast Groenewegen vielen ook Juan Jose Lobato, Mark Cavendish, Danny van Poppel en Elia Viviani. De verwondingen van Groenewegen lijken mee te vallen.

Ribben
“Ik heb wat last van mijn ribben en schaafwonden”, zei Groenewegen. “Vallen in de laatste bocht hoort ook bij sprinten. Als ploeg hebben we het vandaag goed gedaan. We zaten heel even opgesloten in de finale maar daar kwamen we goed uit. In de laatste bocht zat ik in het wiel van Cavendish. Wippert gleed in de bocht weg en nam Cavendish mee. Toen viel ik ook.”

Maandag
Morgen volgt een 188-kilometerlange heuvelachtige etappe van Carlisle naar Kendal. “Gelukkig komen er nog een aantal dagen waarin ik kans maak. Ik heb vandaag een goede Paul Martens en Bertjan Lindeman gezien, dus strijden we maandag voor de kopgroep en een goede uitslag met hen, want ik verwacht dat het morgen te lastig is voor mij”, besloot Groenewegen.

Related updates