Valpartij en lekke banden tekenen Strade Bianchi voor Team LottoNL-Jumbo

Robert Gesink is 22e geworden in de tiende editie van de Strade Bianchi. Op de stoffige wegen in Toscane zorgden een valpartij van Enrico Battaglin en lekke banden van Timo Roosen, Mike Teunissen en Tom Van Asbroeck ervoor dat de kopman van Team LottoNL-Jumbo in de finale weinig hulp had. Een groep met favoriete reed weg, waarna Fabian Cancellara (Trek - Segafredo) won.

 

“Deze wedstrijd was voor de meesten van ons een ontdekking”, zei ploegleider Jan Boven na afloop. “Het was een spannende dag waar we zoveel mogelijk uit wilden halen. In eerste instantie was het zaak om in de kopgroep te zitten. Dat lukte met Tom Van Asbroeck, we wilden dat we daar iets verder mee zouden komen dan nu het geval was. Daarnaast was het zaak om Robert Gesink zo goed mogelijk in de finale te houden. Dat lukte helaas niet.”

 

Bij het opdraaien van een lange onverharde strook, zat Team LottoNL-Jumbo nog met 8 man vooraan, maar daarna ging het mis. “We raakten Enrico Battaglin kwijt door een valpartij”, gaf Boven aan. “Hij was een belangrijke man voor ons. Daarna reden Timo Roosen, Mike Teunissen en Tom Van Asbroeck lek. Dat was op een cruciaal moment, daarna kom je niet meer terug.”

 

Mike Teunissen heeft ondanks zijn lekke band genoten van zijn debuut in de Strade Bianchi. “Het was een mooie koers”, zei hij. “Deze wedstrijd heeft veel meer hoogtemeters dan het Vlaamse werk, maar heeft met de onverharde wegen ook wat weg van een kasseienklassieker. Het ging bij mij eigenlijk best wel goed. Ik reed alleen lek op een moment waarop er veel chaos was. Ik kwam toen in de laatste groep terecht en daarmee ben ik naar de finish gereden.”

Robert Gesink schaamde zich uiteindelijk niet voor zijn 22e plaats. "Het was erg hectisch", zei hij. "Daardoor kost het veel kracht om altijd op de goede plaats te zitten en ik kwam vandaag net wat power tekort om echt mee te doen. Ik denk dat het goed is dat ik zo'n zware klassieker in de benen heb richting mijn volgende koers in Catalonië."

Related updates