Van Asbroeck 7e in eerste rit Tour of Norway

Tom Van Asbroeck is zevende geworden in de openingsetappe van de Tour of Norway. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo had zijn gehele ploeg nodig om de kopgroep terug te pakken en had in de massasprint te weinig aan alleen de hulp van Sep Vanmarcke. Steele Von Hoff (One Pro Cycling) won.

 

“We hebben heel hard moeten werken om het tot een sprint te laten komen”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Er waren vijf koplopers en wij hebben weinig hulp gekregen in onze jacht op een massasprint. Het was moeilijk om controle te krijgen en samen met Dimension Data hebben we achter de kopgroep aan gereden. Het is een compliment voor de kopgroep dat het ons maar net lukte om ze terug te halen.”

 

Lead-out

Doordat er steeds meer renners nodig waren om het gat te dichten, had sprinter Tom Van Asbroeck uiteindelijk alleen Sep Vanmarcke nog over in de eindsprint. “Ze zaten goed, maar kwamen net te vroeg vooraan te zitten”, vervolgde Zeeman. “Er kwamen daardoor nog wat mannen met snelheid van achteruit. Het was beter geweest als we nog een lead-out hadden gehad, maar we hadden onze renners eerder nodig.”

 

Donderdag staat er een zware etappe op het programma in Noorwegen. “Er moet flink wat geklommen worden en wij hebben geen klimmers bij ons”, concludeerde Zeeman. “Het is echter geen gecontroleerde wedstrijd met maar zes renners per ploeg. We zien daardoor kansen om op een andere manier toch wat te forceren. We rijden deze week vooral voor de etappezege.”


 

Related updates