Van Asbroeck vierde in derde etappe Eurométropole

Tom Van Asbroeck is vierde geworden in de massasprint van de derde etappe van de Tour de l’Eurométropole. De Belgische sprinter kwam op 250 meter van de streep even ingesloten te zitten. Daar profiteerde ritwinnaar Edward Theuns (Topsport Vlaanderen – Baloise) van.

“De chaos van de sprint heeft me vandaag de overwinning gekost”, zei Van Asbroeck na de rit. “Soms moet je een beetje geluk hebben en dat had ik vandaag helaas niet. Er was niet genoeg plaats. Alles verliep redelijk goed, totdat ik er met nog 300 meter zowel rechts als links nog één man voor me had zitten. Daardoor moest ik even inhouden en kon ik niet meteen doortrekken.”

Tussensprint
“De rest van de dag was het niet zo spannen”, vulde ploegleider Erik Dekker aan. “Het duurde wel eerst honderd kilometer voordat er een groep wegreed, maar daarna kwam de controle. Er was één tussensprint waarbij het peloton nog samen was. Daar wilden we nog bonificatieseconden te pakken met Martijn Keizer, maar alle snelle mannen deden ook mee, dus dat was onbegonnen werk.”

Met nog één etappe te gaan, staat Keizer nog steeds tweede met een achterstand van drie seconde. “We moeten nu even bekijken hoe we Martijn nog kunnen laten winnen”, zei Dekker. “Het wordt een korte laatste rit, dus iedereen zal volle bak moeten rijden.”

Related updates