Van Asbroeck vierde, zware valpartij Van der Lijke in Halle-Ingooigem

Team LottoNL-Jumbo is met gemengde gevoelens uit de eendaagse wedstrijd Halle-Ingooigem gekomen. Sep Vanmarcke en Bram Tankink reden sterk, Tom Van Asbroeck werd vierde, maar Nick van der Lijke viel hard en moet vrezen voor een periode van afwezigheid. Nacer Bouhanni (Cofidis) won de wedstrijd.

“De valpartij van Nick is een grote domper”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop. “Dat zag er niet goed uit. In de massasprint maakte een andere renner een manoeuvre waardoor zijn voorwiel onder hem werd weggeslagen. Dikke pech. Hij zat helemaal onder de schaafwonden en ik ben bang dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Maar we wachten het onderzoek af.”

Klem

Maassen was verder redelijk tevreden over hoe de wedstrijd verlopen was voor zijn ploeg. “We hebben een verdienstelijke koers gereden”, vervolgde hij. “Moreno Hofland was niet zo goed. Daarom hebben we de kaart Sep Vanmarcke en Tom Van Asbroeck getrokken. Sep viel in de slotfase aan met een groepje van vijf. Zij werden helaas op twee kilometer van de streep teruggepakt. In de massasprint kwam Tom klem te zitten. Hij kwam pas in de laatste honderd meter aan sprinten toe. Er had dus meer ingezeten dan de vierde plaats.”

Opsteker

“Daar kon ik niets aan doen”, zei Van Asbroeck over de sprint. “Ik zat gewoon klem. Dan vloek je wel even. Uiteindelijk viel Tom Boonen (Etixx – Quick Step) stil en kwam er nog een gaatje vrij, maar toen was het al te laat. Mijn benen voelden in de sprint heel goed. Dat is wel een mooie opsteker.”

Related updates