Van Asbroeck vierde in België

Tom Van Asbroeck is na een chaotische finale in de tweede etappe van de Ronde van België vierde geworden. Team LottoNL-Jumbo verloor in de finale van de rit Timo Roosen en Maarten Wynants door lekke banden, maar kreeg Van Asbroeck net op tijd in positie voor de sprint. Arnaud Démare (FDJ) won.

"Maarten en Timo reden allebei lek op de kasseistroken aan het einde van de etappe", zei ploegleider Nico Verhoeven na afloop. "Het was voor hen onmogelijk om er weer bij te komen. Dat zij achterstand opliepen, was zuur voor de voorbereiding van de sprint van Tom. Daarbij hadden zij ook een goed klassement kunnen rijden. Maar het is fijn dat Tom weer op zijn oude niveau sprint na zijn valpartijen dit seizoen. Dat maakt het extra zuur dat de voorbereiding niet goed was. Hij heeft veel energie verspild in de aanloop ervan."

Tweede groep
Van Asbroeck zelf was dan ook niet heel tevreden over het resultaat. "Ik zat slecht gepositioneerd", gaf hij aan. "Het peloton begon te scheuren en ik kwam in de tweede groep terecht. Gelukkig hebben mijn ploegmaten ervoor kunnen zorgen dat ik weer terug vooraan kwam. Helaas konden Timo en Maarten me niet meer helpen in de sprint. Ik zat niet genoeg van voren en werd daarna ingesloten door twee andere renners. Ik moest van ver komen, helaas. Er had meer in gezeten."

Heuveltjes
Tot nu toe zorgt het experiment met de Gouden Kilometer nog voor weinig extra spektakel en dat was vrijdag niet anders. "Het peloton houdt zich er niet mee bezig", zei Verhoeven. "De ploegen kijken eerst naar de kansen op ritzege en daarna naar het gaaf houden van de klassementskansen. Misschien wordt het op de laatste dag interessant als de verschillen klein zijn."

Verhoeven verwacht dus ook geen oorlog in de Gouden Kilometer van zaterdag. "Ik denk dat het morgen weer een sprint wordt van een grote groep. De heuveltjes zijn niet zo heel zwaar. Vorig jaar werd het ook gewoon een massasprint. Ik verwacht dan ook dat Tom erbij zit en een nieuwe kans krijgt."

Related updates