Van Emden tot 2018 bij Team LottoNL-Jumbo

Jos van Emden heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. De ervaren Nederlander is nog altijd zeer ambitieus en vindt bij de Nederlandse World Tour formatie de steun die hij daarbij nodig heeft.

 

Tijdritambities

“Ik voel me goed in de ploeg”, zegt Jos van Emden. “Ik heb het naar mijn zin en werk met iedereen goed samen. Ik zie het als een pluspunt dat ik iedereen goed ken. De renners en de staff weten wat ze aan mij hebben en met veel jongens werk ik al lang samen. Dat zorgt ervoor dat we in de wedstrijden boven onszelf uit kunnen stijgen. We zijn eerder bereid onze eigen kansen op te offeren voor elkaar. Bovendien blijven mijn tijdritambities onverminderd groot en daarin word ik gesteund op gebied van begeleiding en materiaal.”

 

Vaste waarde

“Jos is een vaste waarde in de ploeg”, geeft technisch directeur Nico Verhoeven aan. “Hij is belangrijk in de klassiekers, maar ook in de grote rondes. Hij is een belangrijke schakel en kan op bepaalde momenten zelf ook wedstrijden winnen. Dat heeft hij laten zien in de Eneco Tour en de Ster ZLM Toer. Wij zijn blij dat hij voor twee jaar heeft bijgetekend.”

Related updates