Van Emden tweede in tijdrit California

Jos van Emden heeft maar net naast de zege in de tijdrit van de AMGEN Tour of California gegrepen. De Nederlander had de hele dag de snelste tijd staan, maar werd uiteindelijk nog geklopt door Peter Sagan (Tinkoff – Saxo Bank). Robert Gesink werd negende.

“De teleurstelling van het verlies van Jos overheerst nu even”, zei ploegleider Erik Dekker na afloop. “De verrassing die ik gisteren voorspelde, kwam helaas niet. Hij is als het ware op de meet geklopt. Dat is vervelend. Jos reed een geweldige tijdrit, maar er was er eentje sneller. Balen.”

Hot seat
Van Emden zat al vroeg in het programma. Hij was de eerste man van Team LottoNL-Jumbo die in actie kwam. Zijn snelle tijd zorgde er dan ook voor dat hij voor een lange tijd in de hot seat zat. Uiteindelijk was het de voorlaatste renner in het programma die hem klopte. “Toen ze de camera op me richtten in de laatste kilometer van Sagan wist ik het al”, reageerde hij. “Wat een teleurstelling. Ik was zo dichtbij. Ik heb de hele dag op de hot seat gezeten. Dat is leuk, maar dan wil je ook winnen.”

Vuurwerk
In het kielzog van Van Emden reed ook Robert Gesink een goede race tegen de klok. “Robert reed een prima tijdrit en heeft zich in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd voor de finale klim morgen”, zei Dekker. “Het zal vuurwerk worden daar, iedereen staat heel dicht bij elkaar in het klassement. Het wordt een spannende dag.”

Related updates