Van Emden tweede in tijdrit Tour of Qatar

Jos van Emden is in de derde rit van de Tour of Qatar geklopt door Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data). De hardrijder van Team LottoNL-Jumbo moest in een tijdrit van 11 kilometer, die niet op tijdritfietsen werd afgelegd, 25 seconden toegeven op de Noor.

 

De derde etappe van de Tour of Qatar bestond woensdag uit een tijdrit van 11 kilometer in Lusail. Op het moment dat Van Emden zijn race tegen de klok afsloot, had hij de snelste tijd van het veld. “De tijd die hij neerzette was erg scherp”, zei ploegleider Jan Boven na afloop. “We wisten meteen dat hij mee zou strijden om de etappezege. Het is zuur dat Boasson Hagen hem klopt, maar Jos heeft nergens iets laten liggen. De tijd van Boasson Hagen was indrukwekkend. Toch balen we van deze tweede plaats, want we weten van vorig jaar hoe moeilijk het is om wedstrijden te winnen.”

 

“Ik reken mezelf nooit van tevoren rijk, maar ik dacht wel dat ik een goede kans maakte op de zege”, zei Jos van Emden over zijn tweede plaats. “Toen ik hoorde dat Boasson Hagen liefst 25 seconden sneller was dan ik, was dat natuurlijk in eerste instantie een tik. Het is niet leuk om gedeclasseerd te worden, maar aan de andere kant geeft het ook aan dat hij gewoon de beste was. Ik heb een goede tijdrit gereden, het verschil tussen ons is een verschil in puur vermogen.”

 

Donderdag staat er weer een karakteristieke Tour of Qatar-etappe op het programma. “Het wordt de langste en zwaarste dag van de wedstrijd”, gaf Boven aan. “We rijden weer door de woestijn in het noorden van het land. Het is daar helemaal open, dus we moeten alert zijn op waaiervorming. We moeten ons concentreren om in de eerste groep te komen. Vandaag hebben we kunnen zien dat iedereen een hoog niveau heeft, dus dat is een goed teken.”

Related updates