Van Winden 4e in openingsrit Ronde van Polen

Dennis van Winden is vierde geworden in de eerste etappe van de Ronde van Polen. In de bochtige straten van Warschau was hij slim genoeg om zich er vooraan tussen te wringen. Marcel Kittel (Team Giant-Alpecin) won en is de eerste leider.

“Het was een eenvoudige koers”, zei ploegleider Mathieu Heijboer. “Het was meteen duidelijk dat de sprintersploegen de wedstrijd gingen controleren. Wij hadden de afspraak gemaakt dat Dennis van Winden en Tom Van Asbroeck zich van voren moesten melden voor de massasprint. Doordat het een korte koers was, werd het moeilijk om met de hele ploeg van voren te blijven. Daarom was het voor Tom en Dennis belangrijk dat ze op twee kilometer van het einde voorin zaten. Dennis koos de goede kant en ging als eerste de bocht door. Dat deed hij goed.”

Dezelfde kant
“Eigenlijk zouden we voor Tom werken, vandaag”, verklaarde Van Winden. “Maar we raakten elkaar kwijt. We hadden afgesproken dat we aan dezelfde kant zouden blijven, maar we kwamen niet meer bij elkaar. Uiteindelijk ben ik blij met mijn resultaat. Ik kom net terug van een hoogtestage. Dan is het altijd even afwachten hoe het gaat. Het is fijn dat het meteen een goed resultaat oplevert.”


De tweede rit van de Ronde van Polen leent zich wederom voor een massasprint. “Kittel is goed en staat bovendien aan de leiding”, gaf Heijboer aan. “Giant-Alpecin zal dus aansturen op een massasprint. Dan moeten wij er weer staan met Tom en Dennis. Ze moeten elkaar daarbij helpen.”

Related updates