Van Winden verlengt contract bij LottoNL-Jumbo

Dennis van Winden heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo verlengd. De Nederlander is daardoor nog een seizoen aan de ploeg verbonden, waarbij hij een belangrijke rol in de voorbereiding van de massasprint speelt.

Dennis van Winden heeft voor één jaar bijgetekend, vertelt ploegleider Nico Verhoeven. Daar tegenover staat dat de contracten van Laurens ten Dam, Rick Flens, Barry Markus en Brian Bulgac niet worden verlengd. Dennis is sinds april weer terug bij ons team en heeft het in de beginfase wat moeilijk gehad. Dat is ook niet gek als je in ogenschouw neemt dat hij het seizoen niet als fulltime prof is begonnen. In de tweede helft van het jaar heeft hij een heel hoog niveau laten zien. In de Ronde van Polen en de Vuelta a España gaf hij ons daarvan de bevestiging. Hij heeft veel betekend voor de sprinters in onze ploeg. Hij is belangrijk in de lead-out van de massasprint.

Droomscenario
Ik ben heel blij met mijn contractverlenging, zegt Van Winden. Dit is een droomscenario voor mij. Dat ik zo snel weer terug op niveau ben gekomen, is heel mooi. Van het continentale niveau naar de World Tour is een grote stap en die heb ik kunnen zetten. Ik zit pas sinds januari weer op de fiets. In het begin maak je dan makkelijk vorderingen. Tot zeventig procent gaat het snel, daarna wordt het moeilijker. Dat merkte ik tijdens de Tour of California, maar daarna ging het steeds beter. Het is belangrijk dat ik de Vuelta heb uitgereden, daardoor heb ik ook die laatste stap kunnen zetten. Nu realiseer ik me dat ik komende seizoen weer bij een heel mooi team zit en ik wil daarin mijn ervaring gebruiken om Moreno Hofland en Tom van Asbroeck te begeleiden in de massasprints.

Related updates