Vanmarcke knokt zich naar tweede plaats in Gent-Wevelgem

Sep Vanmarcke is tweede geworden in Gent-Wevelgem. De Belgische kopman van Team LottoNL-Jumbo miste aan het begin van de wedstrijd nog de eerste waaier, maar knokte zich met zijn teamgenoten terug om in de finale in de kopgroep van de Belgische World Tour wedstrijd terecht te komen. In de eindsprint was alleen Peter Sagan (Tinkoff) sneller. 

 

“De wedstrijd begon niet goed voor mij”, zei Sep Vanmarcke na Gent-Wevelgem. De wind zorgde voor waaiervorming en dat pakte in eerste instantie niet goed uit voor de kopman van Team LottoNL-Jumbo. “Na 65 kilometer ging het op de kant en het was mijn eigen schuld dat ik niet in de eerste groep zat. Jos van Emden had me daarvoor namelijk in goede positie gebracht, maar vervolgens liet ik me een beetje zakken.” In de achtervolging van het tweede peloton, kon Vanmarcke het zich vervolgens niet permitteren om kopwerk te schuwen. “Ik heb volle bak meegereden in de achtervolging.”

 

Risico

Met succes, want de eerste twee grote groepen kwamen op tijd bij elkaar. “Ik voelde dat er veel op zat bij mij, vandaag”, vervolgde Vanmarcke. Dat toonde hij eerst op de Baneberg, toen hij in zijn eentje in de aanval ging. “Dat was een leuke actie, maar ik ben blij dat ik daarna op tijd ben teruggepakt, zodat ik nog even kon herstellen voor de Kemmelberg. Die beklimming was heel pittig. Ik kwam vlak achter Sagan en Cancellara boven en moest risico nemen in de bochten van de afdaling om nog bij hen te komen. Als dat niet meteen was gelukt, was ik er nooit meer bij gekomen.”

 

Achtervolging

Nico Verhoeven wees na afloop vooral op de fout na 65 kilometer wedstrijd. “De achtervolging daar heeft veel energie gekost en lang geduurd”, gaf de ploegleider van Team LottoNL-Jumbo aan. “Voor hetzelfde geld had hij helemaal geen finale kunnen rijden. Vervolgens rijdt Sep in de slotfase van de race zo sterk. Hoe goed was hij geweest als hij van het begin af aan had meegezeten? Het is zonde dat hij daar krachten heeft verspeeld. Het was dan ook geen perfecte race, maar hij heeft uiteindelijk wel laten zien dat hij bij de besten van de wereld hoort op dit terrein.”

Related updates