Victor Campenaerts in de kopgroep in de Vuelta

Team LottoNL-Jumbo renner Victor Campenaerts  zat in de ontsnapping van de dag tijdens de zevende rit in de Ronde van Spanje. De Belg was al vroeg ontsnapt samen met vijf andere renners. In de laatste 50 kilometer werd het gat gedicht en werd er gesprint in Puebla de Sanabria. De Belg Jonas Van Genechten (IAM Cycling) won de etappe en Darwin Atapuma behoudt de leiderstrui (BMC).

“Het plan was om renners mee te hebben in de ontsnapping en dat is gelukt.” aldus ploegleider Addy Engels. In de eerste ontsnappingspoging was Koen Bouwman mee maar die groep werd als snel terug gepakt. Daarna vertrok de vlucht van de dag en daarin hadden wij Victor Campenaerts mee.”

“Het is een gokken op een goede uitkomst als je in dit soort etappes mee gaat in de ontsnapping. Het is altijd afwachten wat de sprintersploegen gaan doen, maar als je mee springt heb je in ieder geval een kans.” Addy Engels legt uit dat het peloton de boel controleerde. “De sprintersploegen hebben mannen op kop gezet en de voorsprong bleef rond de 3 minuten. Dan probeer je ervoor te zorgen dat de kopgroep voldoende reserves behoudt om in de finale nog te versnellen. Maar als Astana het peloton op gang trekt weet je dat het voorbij is.”

Victor Campenaerts

“Ik voelde mij goed en was blij dat ik in de ontsnapping mee kon gaan. Je hoopt natuurlijk dat de sprintersploegen geen interesse in deze rit hebben. Als je merkt dat je voorsprong hetzelfde blijft weet je dat de vlucht gecontroleerd wordt.” aldus Victor Campenaerts. “Met nog 40 kilometer te gaan was daar opeens het peloton en probeerde ik nog samen met Mate(Cofidis) wat langer voorop te blijven, maar dat was puur voor de lol. Met Astana op kop en nog zo ver weet je dat het geen zin meer heeft.”

“Het geeft wel een goed gevoel en ik hoop dat ik dit de komende weken vast kan houden, ik kijk nu al uit naar de tijdrit in de laatste week. Ik ben benieuwd hoe mijn benen dan voelen in mijn eerste grote ronde.”

Morgen

“Het is vandaag gelukt om George Bennett van voren te houden en hem geen tijd te laten verliezen, dat is morgen ook ons doel.” Engels geeft aan dat morgen belangrijk wordt. “Morgen is het voor de klassementsmannen. We rijden morgen als ploeg voor George Bennett met de hoop dat hij in het klassement blijft. Maar mocht dat niet gebeuren gaan we een ander plan verzinnen.” Addy Engels geeft aan dat na het uitvallen van Kruijswijk plannen moeten worden herzien.

Related updates