Vier Team LottoNL-Jumbo renners bij eerste vijf op Nederlands kampioenschap tijdrijden

Stef Clement is tweede geworden op het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Vlak achter Clement finishte Robert Gesink op plaats drie, Jos van Emden op plaats vier en maakte Koen Bouwman de top vijf compleet. De nationale titel ging evenals vorig jaar naar Tom Dumoulin. 

“De beste heeft gewoon gewonnen”, zei Clement. “Het is natuurlijk leuk om een jaar in die trui te mogen rijden. Ik ben blij dat ik in mijn carrière de trui veel heb mogen dragen en als je tweede wordt achter de beste tijdrijder van dit moment, dan moet je daar gewoon blij mee zijn. Ik kwam vandaag om een goede tijdrit te rijden en als ik daarmee tweede word is dat het hoogst haalbare. Ook een eervolle vermelding voor Robert. Hij doet voor het eerst mee en wordt dan direct derde. Dat is niet veel mensen gegeven. Dit was misschien wel het sterkste deelnemersveld in jaren.” 

Clement keek ook nog even terug op de Giro en de Dauphiné. “Mentaal had ik het na de Giro wel even lastig. Voor Jos was er natuurlijk een mooi einde, maar voor ons eindigde de race toch wel in mineur met het uitvallen van Steven. Toen gingen we naar de Dauphiné met allemaal jonge renners en daar kreeg ik weer heel veel energie en moraal van. Dan is je hoofd weer fris en misschien helpt dat dan wel om deze week er nog uit te persen.” 

Gesink beaamde de woorden van Clement. “Bij de profs is het voor het eerst dat ik mee doe. Het is me eigenlijk wel heel goed bevallen. Er zat wel power achter, het was een best wel goede dag. Een goede test nadat ik op hoogte heb gezeten, naar mijn idee. Dit was vooral een test in hardheid, een uur lang diepgaan. Je pusht jezelf toch net wat dieper dan in trainingen. Daarvoor wil ik beide kampioenschappen gebruiken, omdat ik geen Dauphiné en Zwitserland gereden heb. Dit was een hele geslaagde eerste dag in mijn eigen streek. Hier ben ik begonnen met fietsen. Er stonden vandaag heel veel bekenden langs de weg en dat maakt dit een hele mooie dag.”

Related updates