Vuelta al Pais Vasco volgend meetmoment voor Robert Gesink

Robert Gesink is de kopman van Team LottoNL-Jumbo tijdens de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. In het Baskenland krijgt Gesink de kans om te laten zien dat hij een stap vooruit heeft gezet tijdens de Volta Catalunya. Ook voor Wilco Kelderman is de Spaanse rittenkoers een belangrijk meetmoment.

 

“De ontwikkeling van onze renners is altijd belangrijk”, begint ploegleider Addy Engels zijn vooruitblik op de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. “Voor Robert Gesink ligt deze wedstrijd in het verlengde van de Ronde van Catalonië. Daar leek hij een hoog niveau te halen, maar kwam hij tekort in de ritten die ertoe deden voor het algemeen klassement. Het kan zijn dat hij die wedstrijd nodig heeft gehad om in topvorm te komen.”

 

Moeilijk

Die laatste stap zou er dan voor moeten zorgen dat hij in het Baskenland mee kan doen in het algemeen klassement. “Dat geldt normaal gesproken ook voor Wilco Kelderman,” vervolgt Engels. “Hij heeft de Volta Catalunya echter gemist. Pais Vasco is één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar en om daarin mee te kunnen doen voor de topposities, moet je helemaal top zijn. Het is nog even afwachten of Wilco dat is.”

 

Ontsnapping

Team LottoNL-Jumbo heeft naast de twee ronderenners ook nog ijzers in het vuur voor etappezeges. “Paul Martens en Enrico Battaglin kunnen meedoen om de dagzege als er een peloton gaat sprinten. Daarnaast komt er voor Bert-Jan Lindeman wellicht een kans in de ontsnapping. Deze wedstrijd is bovendien een nieuwe ervaring voor Koen Bouwman. Hij kan hier zonder druk rondrijden.”

 

Line-up:

Enrico Battaglin, George Bennett, Koen Bouwman, Victor Campenaerts, Robert Gesink, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens en Wilco Kelderman.

 

Ploegleiding:

Addy Engels en Merijn Zeeman.


 

Related updates