Wagner 12e in de People’s Choice Classic

Met de People’s Choice Classic is het wegseizoen officieel van start gegaan. In de straten van Adelaide werd er een criterium van 50 kilometer gereden. Het rondje van iets meer dan 2 kilometer moest 22 keer worden afgelegd. Traditioneel eindigde dit criterium in een massasprint en net als vorig jaar won de Australiër Caleb Ewan (Orica). Team LottoNL-Jumbo eindigde met Robert Wagner op een 12e plaats net buiten de top 10.


Al vroeg in de race probeerden diverse renners te ontsnappen. Namens Team LottoNL-Jumbo sprong Bert-Jan Lindeman een aantal keer mee. De eerste echte ontsnapping was van twee renners, maar na de tussensprint in de 5e ronde bleef alleen de Australiër Ben O’Connor (Dimension Data) over. De eenzame vluchter werd ingelopen met nog 3 ronden te gaan.


In de finale probeerden diverse ploegen een sprinttrein op te zetten. Team LottoNL-Jumbo zaten met een aantal renners goed van voren ondank het missen van het echte sprinter. De sprint werd uiteindelijk een gevecht tussen de wereldkampioen Peter Sagan (Bora), zijn ploeggenoot Sam Bennett en Caleb Ewan. Ewan won de strijd voor Sam Bennett en Sagan. 


Team LottoNL-jumbo-renner Robert Wagner kwam als 12e over de streep. “Jammer dat ik net geen top 10 sprint, maar het was wel weer een mooie koers. Er werd hard gereden en de sprint was weer chaotisch.” Wagener geeft aan dat het niet uitmaakt of dit een grote klassieker of een criterium is. “De hectiek in de finale is hetzelfde als in grote Europese koersen, iedereen wil winnen en dat zorgt voor kamikaze-acties in de sprint.”


Wagner is vooral blij om te beginnen aan het nieuwe seizoen. “Het is mooi om hier te koersen, alles is perfect georganiseerd, enthousiast publiek en ook nog eens lekker weer. Ze doen er hier alles aan om je zo goed mogelijk aan het seizoen te laten starten.” Wagner kijkt uit naar de Tour Down Under, de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen. “Dinsdag beginnen we dan echt en met Robert Gesink gaan we er alles aan doen om een goed klassement te rijden. Hij maakt een goede indruk en ik kan dan ook niet wachten om samen met hem te gaan koersen.” Wagner is benieuwd of hij zelf nog gaat sprinten. “Zoveel vlakke sprints zijn er niet komende week, als het wat lastiger wordt hebben we met Battaglin en Martens ook twee renners die zeker mee kunnen doen. Misschien dat ik de laatste etappe weer mee kan gaan sprinten.”


Addy Engels 


Volgens Ploegleider Addy Engels ga je dan met andere instelling zo’n koers in. “Het enige plan dat we vandaag hadden was dat Robert Wagner met behulp van Paul Martens mee kon sprinten. We zijn hier natuurlijk niet met een ploeg om een hele sprinttrein op te zetten.”


Volgens de ploegleider keken hij en zijn renners alvast vooruit naar de Tour Down Under, die dinsdag van start gaat. “Bert-Jan Lindeman en Robert Gesink zochten elkaar vandaag al een aantal keer op. Dat is ook precies het plan in de Tour Down Under. Lindeman die Gesink kan ondersteunen.” Engels is blij dat het seizoen weer is begonnen. “Het is mooi om met een wedstrijd zoals de People’s Choice Classic te beginnen. Leuk voor het publiek maar ook voor de renners. Even de benen testen voordat dinsdag het echte werk begint.”

Related updates