Wilco Kelderman 8e in de Ronde van Zwitserland

Wilco Kelderman van Team LottoNL-Jumbo eindigde als achtste in de 80ste Ronde van Zwitserland. De voorbereidingskoers op de Tour de France werd gewonnen door Miguel Ángel López (Astana) voor  Ion Izagirre (Movistar) en Warren Barguil (Giant-Alpecin). De laatste rit werd gewonnen door Jarlinson Pantano (IAM Cycling). Wilco Kelderman kwam als 16e over de streep.

“Het ging niet echt super vandaag, op de klim kon ik de klassementsmannen niet meer volgen. In de afdaling en het dorp voor de finish kon ik nog wel in een groepje komen en daarin ben ik gefinisht.” Door het tijdverlies zakte Wilco Kelderman van de zesde naar een achtste plaats. “Het is jammer om als achtste te eindigen als je een dag de leiderstrui hebt gehad, ik heb mooie dagen gehad maar ook mindere. Al met al ga ik met en goed gevoel naar huis.”

Vanwege het slechte weer is de rit met 60 kilometer ingekort en zo bleef er nog 57 over. Dat zorgde voor een snelle start in aanloop van de klim. In het begin heeft de ploeg Kelderman goed bij kunnen staan en goed af kunnen zetten aan de voet van de klim.” Zegt ploegleider Frans Maasen. “Op de klim moest Kelderman de groep laten gaan waar hij eigenlijk wel bij hoorde te zitten. In de afdaling en op het vlakke weet hij de schade nog goed te beperken.”

“Het is een aparte dag, ’s ochtends was het weer al slecht en dan is het afwachten wat de organisatie gaat beslissen. Het was uiteindelijk goed dat de rit werd ingekort. Het was al erg koud en nat op de overgebleven klim. Of het een voordeel of nadeel voor mij was weet ik niet.” Aldus Kelderman. “Het was ook meteen volle bak, en op de klim kwam ik te kort om de beste te volgen.”

De leiderstrui

“Helaas geen rit-overwinning maar toch kijken we tevreden terug. Tom Van Asbroeck is vierde geworden en Wilco Kelderman heeft een dag aan de leiding gestaan. Ook heeft Kelderman laten zien dat zijn tijdrit in orde is.” Een Ronde van Zwitserland met gemende gevoelens volgens Frans Maassen. Aan het begin hebben we pech gehad met het weer en natuurlijk met de val van Gesink. Maar daarna heeft de ploeg mooie dingen laten zien.”

Kelderman richt zijn vizier vanaf nu op de Tour de France. “De komende dagen ga ik mijzelf goed verzorgen en herstellen. Ik kom met een goed gevoel uit de Ronde van Zwitserland. Woensdag rijd ik het Nederlands Kampioenschap tijdrijden en daarna nog wat trainen. De focus ligt nu op de Tour de France.”

Related updates