Wilco Kelderman baalt van zijn tijdrit

Wilco Kelderman van Team LottoNL-Jumbo is 45e geworden in de tijdrit naar Le Caverne de Pont. De 37,5 kilometer lange tijdrit werd gewonnen door Tom Dumoulin (Giant-Alpecin). Wilco Kelderman finishte in een tijd van 55’12”. 

“Het ging waardeloos, dat zie je wel aan de tijd.” Zegt Kelderman na afloop. “Ik kom gewoon echt niet vooruit, het is heel teleurstellend.” Kelderman had na de eerste klim veel last van de wind. “Die windstoten maakte het gevaarlijk, ik had echt schrik in de afdalingen.” Ondanks de wind besloot Kelderman met een tijdrit-voorwiel te starten. “Je wilt toch snel zijn, vandaar de keuze voor een drie-spaaks voorwiel en een dicht achterwiel. Als je wil winnen moet je voor de snelste optie gaan.”

Heijboer

“Dit is een heel teleurstellend resultaat. Het enige positieve is dat hij rechtop is gebleven.” Het was voor high performance manager Mathieu Heijboer snel duidelijk. “Vanuit de auto zagen we al snel dat het niet goed was. We gingen volle bak voor een top 10 plek en ik weet zeker dat hij het kan, maar na het eerste tussenpunt was zijn achterstand al zo groot en hebben we besloten om te coachen op veiligheid in plaats van risico te nemen om top 30 te rijden.”

“Het is duidelijk dat het deze dag niet goed ging met Kelderman. We moeten dit gaan evalueren, en niet te ver vooruit kijken.”

Nice

Het was onzeker of de etappe verreden zou worden vanwege de aanslag in Nice. Wilco Kelderman geeft aan dat het vaak door zijn hoofd ging. “Sport is dan even helemaal niet zo belangrijk, we zijn hier zo met het wielrennen bezig en dan lees je zoiets. Het gaat om mensenlevens, en dat is verschrikkelijk.” 

Ook Sep Vanmarcke geeft aan dat de aanslag de koers overschaduwt “Het is jammer dat het niet meer uniek is, het is de zoveelste schok waar je bang van wordt. Ik zit vandaag niet met mijn hoofd bij de koers, het is hopen dat er niks meer gaat gebeuren”

Related updates