Wilco Kelderman pakt de leiding in de Ronde van Zwitserland

Wilco Kelderman heeft in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland de leiderstrui overgenomen. De LottoNL-Jumbo renner werd vijfde in de rituitslag en neemt de trui over van de de Fransman Latour (AG2R). Pieter Weening (Roompot) won de etappe nadat hij op de laatste klim uit de kopgroep wist te ontsnappen.

“Mooi dat ik de trui heb, ik voelde me goed vandaag, ik werd mooi afgezet aan het begin van de slotklim en kon toen goed meekomen. Pas in de laatste honderden meters ben ik gaan versnellen.” zegt Wilco Kelderman.

Tijdens de regenachtige 6e rit reed er al snel een kopgroep van 15 man weg. “Het was vandaag op zich geen hectische rit.” zegt ploegleider Jan Boven. “AG2R had alles onder controle, het was pas in de afdaling van de Klaussenpass dat het spannend werd. Het was nat en bochtig en daar profiteerde Izagirre van. Al snel nam hij een voorsprong van 4’30”

“Het was vooral weer een koude dag vandaag.” zegt Wilco Kelderman. “Vooral op de Klaussenpas was het echt koud, mistig en nat. Ik had niet eens door dat Izagirre weg reed. Pas in het dal werd het duidelijk en toen zijn we met meerdere ploegen gaan rijden, daar werd ik wel weer warm van.”

Op de slotklim kon Izaguirre worden ingerekend en werd de groep met Kelderman steeds kleiner. Kelderman won de sprint in zijn groep voor Andrew Talansky en Warren Barguil. Zij zijn ook de enige twee die in het klassement binnen de 30 seconden van Kelderman staan. 

Trui verdedigen
"Hoe hoger hoe beter, ik ben goed teruggekomen van hoogtestage dus dat ben ik nu wel gewend.” Volgens Kelderman moeten de komende dagen hem goed liggen. “En dan natuurlijk nog de tijdrit waar ik ook naar uit kijk. Een goed klassement moet zeker mogelijk zijn.”

“Het is mooi dat Kelderman nu de leiding pakt, we gaan er alles aan doen om de trui te verdedigen.” zegt ploegleider Jan Boven

Morgen de Rettenbach
“Morgen wordt een speciale dag, we gaan klimmen tot 2700 meter. En boven de 2000 meter is altijd spannend. We hebben gezien dat Kelderman goed is en hopelijk kan hij dat niveau de komende dagen vast houden.”

Related updates