Wilco Kelderman verliest de leiding in Zwitserland

Wilco Kelderman is in de zevende etappe zijn leiderstrui kwijt geraakt. De renner van LottoNL Jumbo kon op de laatste klim de groep der favorieten niet meer volgen en kwam 2 minuten na de winnaar Tejay Van Garderen (BMC) over de streep. In het klassement zakt hij naar een 9e plaats met een achterstand van 1’39” op de nieuwe leider, Warren Barguil (Giant Alpecin).

“Het was echt een slechte dag, ik was gewoon niet goed genoeg vandaag.” Wilco Kelderman is duidelijk. “Ik reed al meteen tegen mijn limiet aan en m’n benen draaiden gewoon niet goed. Dan moet je al snel je eigen tempo kiezen.”

“Tot de slotklim was er geen vuiltje aan de lucht, er reed een kopgroep weg zonder gevaarlijke mannen voor het klassement. Wij konden de wedstrijd relatief makkelijk controleren.” Vertelt ploegleider Jan Boven. “Wij lieten het gat rustig oplopen om onze mannen te sparen maar Astana en Giant-Alpecin kwamen ons op een gegeven moment bijstaan in de achtervolging.” 

Op de slotklim was alles anders. “Het was een wedstrijd met twee gezichten, op de klim werd Kelderman goed afgezet maar al snel kreeg hij het moeilijk. Hij verloor de aansluiting en het werd een klimtijdrit voor hem.”

Het was volgens Kelderman erg lastig alleen. “Vooral de open stukken waar er wind stond waren erg zwaar.” Kelderman kijkt al vooruit. “De tijdrit van morgen moet mij wel liggen. En voor een tijdrit ben ik altijd gemotiveerd dus kijk ik uit naar morgen.” 

Winnen wordt lastig

Winnen of een podiumplek wordt lastig, maar ik ga zeker nog voor een top vijf notering. Het is afwachten hoe het klassement er morgen bij staat.” aldus Kelderman. 

Morgen

Morgen een tijdrit van 16 kilometer met een klein klimmetje in het midden, je kan daar goed snelheid maken dus dat moet Kelderman zeker liggen.” Jan Boven kijkt uit naar de tijdrit.

Related updates