Zesde plaats voor LottoNL-Jumbo in eerste Hammer Series

Team LottoNL-Jumbo is als zesde geëindigd in de Hammer Series Limburg. Team Sky vertrok als de koploper in het algemeen klassement en wist na een zinderende finale ook de Hammer Chase te winnen en zo de eindzege te pakken. LottoNL-Jumbo zette de snelste tijd van alle teams neer en leek op die manier de dagzege te pakken. Maar na afloop kregen zes ploegen - waaronder LottoNL-Jumbo - een tijdstraf van vijf minuten voor stayeren, waardoor de dagzege teleurstellend aan het team voorbij ging.

“De eerste ronde was wel mooi. Daarna werd het bijna bizar”, zei Tom Leezer over de afsluitende Hammer Chase. “Op een tijdritfiets vechten voor een plek voor de bocht en ook nog bij de ploeg blijven... Ik denk dat het heel mooi was om te zien, maar misschien moet er nog een beetje evolutie komen op dit onderdeel.” 

Leezer was lovend over het nieuwe Hammer Series concept. “Als je meedoet, doet het heel veel pijn. Maar om te kijken is dit natuurlijk fantastisch. Hopelijk krijgen we een hele reeks mooie evenementen erbij op deze weg die we nu zijn ingeslagen.” 

“Zonder tijdstraf hadden we gewonnen”, zei ploegleider Mathieu Heijboer. “Je zag dat het eigenlijk al heel snel in de soep liep, toen heel veel ploegen bij elkaar kwamen. De ploegen gingen bij elkaar in het wiel zitten. Daardoor ging het natuurlijk vrij hard. Het was geen eerlijke strijd meer.” 

Van een ontnomen overwinning wilde Heijboer desondanks niet spreken. “Ik denk dat we een hele sterke ploeg hadden en misschien wel hadden kunnen winnen. Nu de race zo is verlopen, kun je daar niet meer van spreken. Hier valt heel veel van te leren." 

Heijboer had drie fraaie dagen gezien in de Hammer Series. “Ik vind in het algemeen de Hammer Series wel heel geslaagd. We hebben twee hele spectaculaire dagen gezien en ook vandaag was de strijd om de overwinning spectaculair. Wat daarachter gebeurt, moeten we de volgende keer beter doen.”

Related updates