Zoekende De Neeling fitter dan ooit

Sanneke de Neeling plaatste zich zondag op de valreep nog voor de World Cups. De schaatsster van Team LottoNL-Jumbo was al reserve op de 500 meter, maar weet nu zeker dat ze in ieder geval op de 1000 meter uitkomt tijdens de internationale wedstrijden in Azië. Een opluchting voor De Neeling, die ondanks haar fysieke topvorm dit weekend nog zoekende was op het ijs.

 

“Het moet nog veel beter komend seizoen”, zei De Neeling zondag na haar laatste race van het weekend. “Dat kan ook, want ik ben niet eerder zo fit geweest aan het begin van het schaatsjaar. Ik heb hele goede testresultaten neergezet. Ik ben blij met mijn ticket op de 1000 meter en mijn reserveticket op de 500 meter voor de World Cups, maar in Harbin en Nagano moet er een schepje bovenop. Mijn bochten moeten beter en er zit ook ruimte voor verbetering in mijn start.”

 

Puzzelstukjes

Dat De Neeling zich fysiek zo sterk voelt, maar niet tevreden was over haar races in Groningen, kan te maken hebben met de andere trainingsopbouw waarmee ze de zomer heeft aangepakt. “Ik heb veel meer op de fiets gezeten dan normaal en meer op inhoud gefocust”, gaf ze aan. “Maar misschien was ik dit weekend wel al in topvorm geweest als ik niet verkouden was geworden, vorige week. Het is nu nog even zoeken naar het juiste gevoel, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik heb dit weekend al flarden van mezelf in topvorm gezien. De puzzelstukjes zijn aanwezig, nu moet ik de puzzel maken.”

 

Normaal doen

“Ik had hooggespannen verwachtingen van mezelf dit weekend. Vorig jaar werd ik uit het niets Nederlands kampioen sprint en ik wilde dit jaar op hetzelfde niveau beginnen als waarmee ik het vorige eindigde. Misschien moet er weer een stukje onbevangenheid bij komen, want ik was ontzettend gespannen voor deze wedstrijd. Ik heb voor mijn 1000 meter heel lang zitten klooien met mijn rechterschaats. Gelukkig heb ik me geplaatst voor de World Cups, want daar heb ik het hele voorseizoen stress over gehad. Nu moet ik weer even normaal gaan doen.”

Related updates