Zware dag voor Kelderman in Dauphiné

Wilco Kelderman heeft al vroeg moeten afhaken in de koninginnenrit van het Criterium du Dauphiné. De kopman van Team LottoNL-Jumbo had geen kracht in zijn benen en kwam daardoor niet in de buurt van ritwinnaar Chris Froome (Team Sky).

“Ik heb gewoon geprobeerd om volle bak te rijden”, liet Kelderman na de etappe weten. “Maar toen ik eenmaal gelost werd, heb ik het laten lopen. Ik denk dat de valpartij van eerder deze week toch meer impact heeft gehad dan ik in eerste instantie dacht. Ik had de afgelopen dagen het gevoel dat ik elke dag wat beter werd, maar gisteren voelde vooral mijn linkerbeen toch erg gespannen aan. Dat gevoel was vanochtend nog niet weg. Daar baal ik van.”

Belangrijke koers
Kelderman besloot niet te forceren op het moment dat hij erdoorheen zakte en richt zijn pijlen op de laatste rit van de etappekoers. “De Dauphiné is een belangrijke koers en dan wil je gewoon zo goed mogelijk zijn”, zei hij. “Dan is het heel jammer dat het zo loopt. Ik heb na m’n valpartij denk ik een tijdje scheef op mijn fiets gezeten. Daardoor trap je meer met één been en heb ik nu last van spanning aan mijn linkerkant. Die spanning was vandaag zo sterk dat ik geen kracht meer kon zetten. Daardoor heb ik een dagje rustiger aan moeten doen. Misschien gaat het morgen beter, dan ga ik in de aanval.”

Interessant profiel

“Wilco is op de goede weg”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “Dat heeft hij gisteren laten zien. Hij is in opbouw, maar vandaag speelde zijn valpartij van eerder deze week op. Dat hadden we niet verwacht, dus de osteopaat gaat hem vanavond weer goed behandelen. Morgen is er opnieuw een dag met een interessant profiel. Dan gaan we er weer alles aan doen om een goed resultaat te behalen.”

Related updates