Team Lotto NL-Jumbo officieel gepresenteerd

Utrecht, 23 oktober 2014 – In TivoliVredenburg op een steenworp afstand van de Grand Départ 2015, is vandaag officieel Team LottoNL-Jumbo met kopstukken Sven Kramer, Robert Gesink, Stefan Groothuis, Laurens ten Dam, Jan Smeekens en Wilco Kelderman voor het eerst aan de pers en de buitenwereld gepresenteerd. De schaatsers van Jac Orie, onder wie ook o.a. Annette Gerritsen en Laurine van Riessen van Team LottoNL-Jumbo toonden de nieuwe geel-zwarte schaatspakken waarin volgende week het NK afstanden gereden zal worden. De wielrenners volgen per 1 januari 2015. Het nieuwe geel-zwarte wielertenue  werd door de aanwezige renners al getoond. Jumbo Supermarkten werd gepresenteerd als tweede naamgevend sponsor van het nieuwe wieler- en schaatsteam.

Samen winnen!
Team LottoNL-Jumbo is een oer-Hollands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar zal zijn en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wieler- en schaatsploeg is het fundament gecreëerd van een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Een model dat draait om kennis delen, kruisbestuivingen en krachten bundelen. Niet alleen op commercieel en communicatief gebied, maar ook op sportief gebied.
 
Er ontstaat een nieuwe topsportcultuur die - dankzij sportieve prestaties en een goede uitstraling – ‘Nederlands trots’  als belangrijke kernwaarde uitdraagt. Hiermee inspireert het team een nieuwe generatie sporters en fans. Management, coaches en atleten delen kennis, werken samen en drijven elkaar sportief naar grotere hoogten met als doel: samen winnen!

Bouwen aan succes
Jac Orie: “Het is fantastisch nieuws dat we met de toetreding van Jumbo het team helemaal rond hebben. Ik ben ook blij dat onze dames eveneens een plek hebben gekregen in Team LottoNL-Jumbo. Nu kunnen we de komende jaren doorbouwen aan een succesvolle ploeg. Ik kijk er naar uit om samen met de wielrensectie te bouwen aan een prachtig team en twaalf maanden per jaar de Nederlandse sportfans plezier te gaan brengen.’’

Talentontwikkeling
Richard Plugge: “Nu ook het contract met Jumbo een feit is, kunnen wij samen met Lotto, Bianchi en BrandLoyalty verder met jong talent te bouwen aan de toekomst van het wielrennen en schaatsen. Eerder ontwikkelden Robert Gesink en Bauke Mollema zich tot wereldtoppers in het wielrennen. Wilco Kelderman en Moreno Hofland hebben zich in de top genesteld. Met renners als Mike Teunissen en Timo Roosen wil het team snel het hoogste niveau bereiken. Kjeld Nuis en Annette Gerritsen zijn exponenten van de talentontwikkeling bij het schaatsen. Na hun juniorenperiode bij de ploeg stonden ze binnen enkele jaren op het podium van WK’s en Olympische Spelen. De samenwerking met de schaatsers van Jac Orie zorgt ervoor dat we met één team, het hele jaar door de beste atleten aan het werk hebben. We hebben er vertrouwen in dat we samen kunnen excelleren, een nieuwe generatie topsporters kunnen inspireren en veel fans gaan bereiken.”

Lotto
Arno de Jong, Marketing Directeur van De Lotto, “We zijn ontzettend trots dat dit unieke initiatief nu van start gaat. Team LottoNL-Jumbo is een nieuw en uniek concept voor de Nederlandse sportwereld. Team LottoNL-Jumbo brengt twee razend populaire sporten in Nederland bij elkaar namelijk, schaatsen en wielrennen. Dit onder het motto: Samen winnen! Gezamenlijk hebben we grote ambities en verheugen we ons enorm op een inspirerende samenwerking tussen sporters, coaches en begeleiders. Het Nederlandse publiek en de sport worden straks de grote winnaars van deze samenwerking. We kunnen niet wachten tot het startschot van het NK schaatsen klinkt en vanaf 1 januari het wielerseizoen van start gaat.”

Jumbo Supermarkten
“Voor een gezonder leven zijn gezond eten en meer bewegen zeer belangrijk. Op beide vlakken willen wij onze miljoenen klanten inspireren. De samenwerking met dit bijzondere team biedt ons die kans. Samen kunnen we onze gecombineerde expertise op het gebied van gezonde voeding actief uitdragen en onze klanten inspireren om meer te bewegen,” aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie bij Jumbo Supermarkten. "Daarnaast gaat dit team de uitdaging aan om twee teams samen te voegen en zo nog succesvoller te zijn. Dat is voor ons even herkenbaar als inspirerend. Ook wij hebben de afgelopen jaren formules zoals C1000 samengevoegd met Jumbo. En daarbij geldt: samen zijn we sterker en samen kunnen we winnen! Dat spreekt ons aan en ook dat willen we overdragen aan onze collega’s, partners en klanten.”

BrandLoyalty
Marco van Bilsen, Marketing Directeur van BrandLoyalty: “Na twee seizoenen hoofdsponsor te zijn geweest van Team BrandLoyalty en een mooie bijdrage geleverd te hebben aan het succes van de schaatsers op de Olympische Spelen van 2014, hopen wij met deze nieuwe combinatie de continuïteit voor de schaatsers de komende jaren te kunnen borgen en een aanzet te geven voor nieuw succes voor zowel de schaatsers als de wielrenners van Team LottoNL-Jumbo.”

Team LottoNL-Jumbo
Team LottoNL-Jumbo is een oer-Hollands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Het is een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Een model dat draait om kennis delen, kruisbestuivingen en krachten bundelen. Niet alleen op commercieel en communicatief gebied, maar ook op sportief gebied.
 
Team LottoNL-Jumbo heeft ‘Nederlands trots’ als belangrijke kernwaarde. Hiermee willen we een nieuwe generatie sporters en fans inspireren. Management, coaches en atleten delen kennis, werken samen en drijven elkaar sportief naar grotere hoogten met als doel: Samen winnen!
www.teamlottojumbo.nl

De Lotto
De Lotto, waar Lotto onderdeel van uitmaakt, is opgericht door sporters om middels het organiseren van kansspelen geld te genereren voor de Nederlandse sport. Na aftrek van prijzengeld en kosten draagt De Lotto 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Zo’n driekwart gaat naar sportkoepel NOC*NSF, waarvan de 76 aangesloten sportbonden een bijdrage ontvangen. Sinds de oprichting heeft De Lotto al 1,4 miljard euro afgedragen aan NOC*NSF. Het overige deel wordt aan 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn, zoals het Prins Bernard Cultuurfonds, de Hartstichting en het Oranje Fonds afgedragen. Met de producten van De Lotto kun je veel geld winnen èn wint de sport altijd. Lotto. Dat is WinWin! www.lotto.nl

Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel ruim 450 winkels. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van Nederland.
www.jumbosupermarkten.nl

BrandLoyalty
BrandLoyalty bedenkt en ontwikkelt loyaliteitsprogramma’s voor haar klanten in de food-retail sector. Het bedrijf werd in 1995 opgericht en opereert wereldwijd. Het hoofdkantoor zetelt in
’s-Hertogenbosch. www.brandloyalty-int.com

Related updates